Määra Oma Teenuse | Ferlex
Määra Oma Teenust

Küsi pakkumist

Määra Oma Teenust

Lytt, lær og reager!

Et "öeldes" sier juures, et misfornøyd kunde vil fortelle om patt erfaring ti andre kunder.

Kundefeedback er i dag en stor fordel og kan være et kraftig verktøy eest°, fordi det hjelper ° til å lytte til hva kundene sier, hjelper ° med å forstå hva kunden virkelig ønsker eller hvordan den opplever din bedrift og ikke minst prøve å snu misfornøyd til lojale kunder eller få hjelp til å implementere strålende ideer.

Du kan bruke et gammeldags løsning ved å spørre kundene süüa en gang ma året, meeste å være oppdatert, kan du også overvåke det i sanntid. Det menetleja imidlertid ikke om å samle inn dataene jaoks å analysere det etter et måned. Det menetleja om å reagere på tilbakemelding i dag, å øke kundetilfredshet, lojalitet og levetidsverdi.

Fra å administrere kunde (og ansatt) tilbakemeldinger jaoks å konvertere misfornøyde kunder til lojale, tilbyr Ferlex den komplette løsningen jaoks å kunstnik/, samle, behandle, spore og håndtere ærlige tilbakemeldinger fra kunder.

Før du starter prosjektet, hjelper vi ° med å finne ut hva du bør spørre kundene süüa og hvilke kanaler du bør bruke til det (link på nettet, personlig e-post etter et besøk, samtale - eller nettkommunikasjon, samtale eller interaktiv mediekanal på stedet eller på servicestedet). Deretter samles alle dataene ma Ferlex online süsteemi eller settes inn i vårt süsteemi etter besøket. Da har du både analüüsida og rapportering på ett sted. Ulike rapporteringsnivåer av brukergrupper og automatisk varsling om dårlige eller gode erfaringer kan konfigureres jaoks å hjelpe ° med å spore og arbeide med resultater enkelt og käepide umiddelbart.